Известие

Collapse
No announcement yet.

155 1,9 TD гасне когато си иска!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 155 1,9 TD гасне когато си иска!!!

Печката почна да гасне по баир нагоре!!!Както си карам заглъхва и докато сменя скороста или изключа от скорост вече е угаснала, когата пробвам да я запаля пали от 3-4 път и си работи нормално. За 2 дни ми го направи 5 пъти този номер и винаги е по баир на горе, някой знае ли на какво се дължи??
    Alfa Romeo 155 1.9TD

колега.провери си маркучите да не би да смуче въздух ,може да няма теч ,а само от напукване от старост и да ти смуче въздух при някакво положение или като загрее и какво ли още не .Също може да е от маркучите за излишната нафта,наскоро имах подобена случка.Стар маркуч напукан и се скъса на един байр и сменях там на място защото винаги нося по едно парче,случвало ми се е и друг път от въпросните маркучета за обратна нафта да пали трудно.Дори едно време като карах курса за книжката,камиона угасна на едно кръстовище по същатат причина.Пробвай първо тая идея за да не разглабяш излишно разни неща и да не се харчиш,ако не е от това поне ще имаш нови маркучи ,дано е от това или хлабава връзка някаде.
    Провери и кабелите на клапана за нафта на помпата за горивото.
    Успех и пиши после какво е било.
    Ако съдбата ти обърне гръб-изчакай я да се наведе.....
    Звукът може да бъде
    описан само така: представи си смесица от бръмченето на Nascar-Chevys и пакистанска свиня-майка

Comment

Датчик на колянов вал ?
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
      Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
      Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Първоначално публикувано от RoMeO_156_GTA Покажи съобщение
        Датчик на колянов вал ?
        Тоя двигател са го слагали още във фиат регата
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

щом казваш само "по баир" ... ме кара да си мисля, че проблема може да е м/у дизела и двигателя.

примерно: Дизел помпа? Запушен горивен филтър?

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
          AR 155 2.0 16v SUPER
          Toyota Corolla 2014 S Premium
          Moskvich 2140

Comment

Мерси понеделник почвам да ровичкам и да диря проблема!!! А колкото до горивния филтър е на 2 месеца, съмнявам се да е от него, има ли някакъв друг филтър които да е в самият резервоар???
            Alfa Romeo 155 1.9TD

Comment

Откачи гумения маркуч преди горивния филтър и гумения след него.Сложи между тях прозрачна тръбичка,за да виждаш горивото,което идва от резервоара.Запали колата и я дръж извесно време в обороти.Ако започне да навлиза въздух значи ти е запушена цедката в резервоара и сте се наложи да го сваляш.

Comment

Working...
              X